Kork – naturens eget byggemateriale

Kork er et af naturens egne vidundere. Et fantastisk, alsidigt og 100% naturligt og genanvendeligt materiale med uanede anvendelsesmuligheder. Kork anvendes til alt fra champagnepropper til belægninger på rumfærger.

Inden for byggeriet har kork nogle unikke fordele, der gør den velegnet til belægning af gulve, vægge, facader og isolering. Bl.a. er kork et af de mest bæredygtige byggematerialer og vedvarende ressourcer og såvel produktionen som genanvendelsen af korken sker på de mest miljøvenlige betingelser. Dermed er kork også en favorit i fremtidens bæredygtige og grønne byggerier.

Kontakt Eurotag på tlf. 70 15 15 17 for at høre mere om hvordan du kan bruge kork i forbindelse med dit næste byggeprojekt.

Hent brochuren "Derfor skal du bruge kork i dine byggeopgaver" (PDF)

 

Korken kommer fra Amorim Isolamentos, som er verdens største korkleverandør, og som kan levere kork til ethvert formål, herunder gulv-, væg- og facadebelægninger samt isolering.

 

Kork – der er nok af det – og der kan produceres mere

Kork er barken fra Quercus Suber/korkegen, som vokser overvejende i Middelhavslandene og helt overvejende i Portugal, som er verdens største producent med et dyrket areal på 735,000 hektar og leverandør af 50% af det globale forbrug. Og der er nok. En ret udbredt misopfattelse er, at kork er en knap vare. Nej, produkter baseret på fossile stoffer – som olie og kul – er knappe varer. Kork er reproducerbar i samme omfang som andre regulære interval afgrøder. Der går bare lidt længere tid mellem høstsæsonerne, ca. 9 år.

 

Fra plantning af træet til afbarkning, til afbarkning, til afbarkning... indtil 20 gange i sit liv... til processing og bearbejdning. I hele processen anvendes alene vand og varme. Og varmen produceres af korkens egen overskudsflis. Kork er en "miljøduks" uden mage.

 

Genbrug i det uendelige

Blandt mange myter er den sande historie om isoleringskorken, der efter 40 års anvendelse i et kølerum, blev testet for en hel række af sine tekniske egenskaber – densitet, termisk konduktivitet, kompressionsmodstand, vandabsorption, lyddæmpning, brandhæmning o.a. – og fundet upåvirket af årene! Det kunne genanvendes direkte. Så med tanke på at efterleve en cradle-to-cradle filosofi finder man næppe et materiale, som – uden nogen form for ekstra behandling – indgår i en nærmest uendelig recycling og tilmed efterlader et negativt (hvilket i praksis vil sige positivt!) – CO2 aftryk. I sit livsforløb giver det mere til miljøet end det tager.

 

Se mere her om kork som facademateriale.

 

Se mere her om kork som naturlig termoisolering, lyd-, og vibrationsdæmpning

 

Se mere her om kork som kreativt, naturligt interiør- og designmateriale.