Kork som isoleringsmateriale

Naturlig isolering med 3-i-een-effekt

Som isoleringsmateriale er kork uovertruffent og fleksibelt med 3-i-een egenskaber: varme/kulde, vibration og lyd. Expanderet kork har ca. de samme K og U værdier som de i dag hyppigst anvendte isoleringsprodukter, dog med en langt bedre = lavere vandabsorption og langt højere = bedre termisk forsinkelse (thermal delay) end f.eks. sten-, glas-, og mineraluld. Desuden får man som gratis sidegevinster en lyddæmpning og en vibrationsdæmpning, som jo kan være de primært efterspurgte effekter i professionelle sammenhænge i lydstudier og laboratorier.

 

På en række relevante isoleringsområder som f.eks. vandbsorption og termisk forsinkelse (thermal delay) har korken langt bedre egenskaber end f.eks. sten-, glas-, og mineraluld. Sammenlignet med sådanne produkter samt nyere syntetiske, som EPS, er skønheden ved kork, at det er 100% naturligt mod alternativer, som er baseret på fossile stoffer og/eller skal forarbejdes i en endog meget energikrævende proces. (Smeltepunkt for glas resp. sten er 600 - 1200° C) Korkplade og korkgranulat kan naturligvis anvendes direkte efter expandering på samme måde som anden isoleringsgranulat.

 

Se mere her om kork som facademateriale. 

 

Se mere her om kork som kreativt, naturligt interiør- og designmateriale.

 

 

 

Kork til isolering

 

 

Kork har en ringe evne til at lede varme, lyd og vibrationer og er derfor velegnet til både termisk isolering (kulde og varme) og lydisolering.

 

Halvdelen af korkens volumen består af microskopiske luftceller. Dette gør, at kork er smidigt og elastisk, og de små luftlommer er samtidigt årsagen til de isolerende evner.

 

Isolering med kork er velegnet til grønt byggeri hvor fokus på miljø og bærdygtighed er i højsædet.

 

Se mere her om kork som naturlig termoisolering, lyd-, og vibrationsdæmpning

 

Kontakt Eurotag A/S på telefon 70 15 15 17 eller send en e-mail for at høre mere om hvordan du kan bruge kork i forbindelse med dit næste byggeprojekt.