Kork til grønt byggeri

Brug kork i dine byggeopgaver!

Kork!? Selv blandt fagfolk i byggebranchen er kork nok bedst kendt som propper - de tøndeformede dupper i vinflasker. Men kork er mere end det. Meget mere.

 

Kork er facader, isolering og design. Store plader og blokke, granulat og formbare konturer. Det kan bearbejdes, så det bliver let og luftigt til isoleringsformål, eller fast og hærdet til facader både ude og inde. Og det kan formes venligt og blødt, så det giver varme og spændende omgivelser i et interiør.

 

Hvis du er oprigtigt interesseret i "grønt" byggeri, bæredygtighed og "Cradle-to-Cradle", er kork et af de allermest rigtige produkter, du kan vælge. Et af de få byggematerialer, som afsætter et positivt miljøaftryk fra start til genbrug. Fra fødsel til ny fødsel.

 

Hent brochuren "Derfor skal du bruge kork i dine byggeopgaver" (PDF)

 

Hent applikationsbrochuren "Kork til byggeri" (PDF)

 

 

Applikation af kork på vandrette tagflader

  

 

Ved at isolere en tagflade med expanderet korkplade under en overmembran af Derbigum tagpap opnås en række fordele: Membranen kan svejses på uden risiko for at antænde underlaget.

 

Kork er erfaringsmæssigt meget let, smidigt og behageligt at arbejde med; det forkorter arbejdstiden. Kork har en langt højere trykstyrke end f.eks. glas-, stenuldsprodukter og EPS og er derfor især velegnet til flader med trafik og/eller terasser.

  

Korken er 100% naturlig og ugiftig – og kan re-cirkuleres (ligesom Derbigum).