Nyt demohus får kork på facaden

Fredag d. 28. september 2018 blev Circle House Demonstrator, som er den første prototype på verdens første cirkulære hus til den almene boligsektor, indviet hos Lejerbo i Valby. Projektet sætter den cirkulære tankegang helt frem i front, idet 90 procent af de anvendte byggematerialer skal kunne genanvendes.

  • Hos os går cirkulært byggeri hånd i hånd med kvalitetsløsninger. Derfor har vi også leveret 54 kvadratmeter facadekork til en af facadegavlene på det nye Circle House. Kork er et 100% naturligt og 100% naturligt fremstillet marteriale – alene vand, varme og kompression indgår i fremstilingen. Kork er en unik ”miljøduks” - barken fra verdens eneste kendte vækst, der regenerer sin bark og kan høstes hvert 9. år, fortæller KorkBygs direktør, Kåre Fjalland og fortsætter:
  • Korkplader bidrager til at hæve barren for miljørigtigt boligdesign. Først og fremmest fordi kork optager mere CO2 i sin levetid, end det kræver at producere og transportere det. Materialet virker samtidig varmeisolerende, akustikdæmpende og vibrationsdæmpende. Det mindsker energiforbruget, ligesom det er særdeles langtidsholdbart, 100 pct. genanvendeligt og indgår fuldt i naturens eget kredsløb.